Valgkort

Frem til forhåndsstemmingen starter den 10. august sender vi ut valgkort til alle stemmeberettigede. De aller fleste kommer til å få valgkortet i sin digitale postkasse.

Oppdatert:

Alle som mottar valgkortet digitalt får tilsendt en varsling om dette på SMS. Når du har fått denne SMS-en er valgkortet ditt tilgjengelig i din digitale postkasse.

Slik finner og bruker du ditt digitale valgkort.

  1. Gå til den digitale postkassetjenesten du bruker: DigipostE-boks eller Altinn
  2. Åpne valgkortet
  3. Vis valgkortet ditt på mobilen til valgfunksjonæren når du skal avlegge din stemme

Hvorfor får jeg valgkort?

Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved valget. På valgkortet står det også hvilken valgkrets du tilhører og annen nyttig informasjon som det er lurt å lese før du går og stemmer. 

Det er ikke nødvendig å vise frem valgkortet når du stemmer, men det er enklere og raskere for valgfunksjonærene å finne deg i manntallet dersom du gjør det.

Må jeg ha valgkortet for å stemme?

Nei, alt du trenger for å stemme er legitimasjon med fullt navn, fødselsdato og bilde. Husk at valgkortet ikke gjelder som legitimasjon.

Kan jeg stemme på nett med digitalt valgkort?

Nei, det er ikke mulig å stemme på nett ved valg i Norge. Alle stemmer avlegges på papir som normalt. Du kan finne valglokaler og åpningstider på valglokaler.no. Du kan forhåndsstemme i alle landets kommuner fra 10. august til 10. september. På valgdagen må du stemme i din egen kommune.

Får alle digitalt valgkort?

Nei, noen får valgkortet tilsendt på papir. Dette gjelder personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene.